Eigen risico

Wat valt niet onder het eigen risico

De zorg van de huisartsenpraktijk gaat niet ten koste van uw eigen risico. Dit betreft alle telefoontjes, spreekuren en visites. Dit geldt ook voor huisartsenzorg verleend door doktersassistenten, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Er wordt voor deze zorg geen beroep gedaan op uw eigen risico.

Ook voor de ketenzorg die gegeven wordt in de huisartsenpraktijk bij chronische ziekten zoals Diabetes, COPD en voor Hart- en Vaatziekten wordt uw eigen risico niet aangesproken.

Wat valt wel onder het eigen risico

Als de huisarts extra onderzoek aanvraagt zoals foto's, bloedonderzoek of urinekweken, u medicatie toedient (bijvoorbeeld injecties op het spreekuur of thuis) of voorschrijft dan valt dit wel onder het eigen risico. Ook als de huisarts u verwijst naar een andere hulpverlener of naar het ziekenhuis kan dit vallen onder het eigen risico.

De huisarts is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kosten die bijvoorbeeld voor onderzoek of een verwijzing naar de specialist bij u in rekening worden gebracht. De huisarts heeft geen zicht op de hoogte van het bedrag dat andere zorgaanbieders in rekening brengen. Ook is de huisarts er niet van op de hoogte wat wel of niet valt onder het eigen risico bij gebruik maken van een andere hulpverlener. U kunt dit zelf navragen bij uw zorgverzekeraar of de hulpverlener naar wie u toe verwezen bent.

Het is voor de huisarts niet werkbaar om u bij elke actie die kan vallen onder het eigen risico op de hoogte te stellen, vandaar deze notitie op onze websit.

Ketenzorg op uw declaratieoverzicht

Uw huisartsen zijn aangesloten bij de Almelose huisartsencooperatie. Als u deelneemt aan een zorgketen voor chronische ziekten (Diabetes of CVRM) dan ziet u elk kwartaal een bedrag voor Muldidisciplinaire zorg op uw declaratie overzicht van de zorgverzekeraar staan.

Dit is het bedrag dat de huisartsencooperatie per kwartaal bij uw zorgverzekeraar declareert op basis van contractafspraken. Voor dit bedrag ontvangt u zorg van de huisartsenpraktijk en diensten van andere ketenpartners (podotherapie, dietetiek, longfunctieonderzoek, oogfoto (fundus)). Het bedrag komt niet ten laste van uw verplichte en eventueel vrijwillig gekozen eigen risico.

 

Contact

Telefoon 0546-812832
 

HAP Hendriks en Olthuis

Titus Brandsmahof 20
7606 SB Almelo
Telefoon:
0546-812832
Fax:
0546-453594
www.hendriksenolthuis.nl
Routebeschrijving >

Praktijkfolder

Klik  hier voor de printversie van onze praktijkfolder.

Handige links